Сафонік, Л. М. (2011) Філософія і вино: пошук єдності. Вісник Черкаського університету (210). с. 59-64.
|
Text
N210p059-064.pdf Download (253kB) | Перегляд |
Резюме
У статті розглянуто феномен вина як предмет філософського дослідження. Наголошується, що вирощування винограду та виготовлення вина мало потужну цивілізаційну силу. Доведено, що вино і філософія мають симбіотичні відносини, що видно з історико- філософського аналізу. Підкреслено, що відчуття втіхи і насолоди мали надзвичайно сильний вплив на формування нашого когнітивного та афективного механізму. Вино відображає дух товариськості та великодушності, а отже розмова про вино створює та підтримує соціальні зв’язки, спонукає людей ділитися своїми сприйняттями сенсорних особливостей.
Тип елементу : | Стаття |
---|---|
Неконтрольовані ключові слова: | Вино ; філософія ; людина ; цивілізація ; насолода ; смак ; відчуття |
Теми: | Філософські науки |
Підрозділи: | Навчально-науковий інститут міжнародних відносин, історії та філософії |
Користувач, що депонує: | Наукова Бібліотека |
Дата внесення: | 11 Лист 2014 12:12 |
Останні зміни: | 11 Лист 2014 12:12 |
URI: | https://eprints.cdu.edu.ua/id/eprint/355 |
Actions (login required)
Перегляд елементу |