Молчановська, В. О., Бабенко, С. В. (2021) Оптимізація консервної банки циліндричної форми. Актуальні проблеми природничих і гуманітарних наук у дослідженнях молодих учених «Родзинка – 2021» : XXІIІ Всеукраїнська наукова конференція молодих учених / редкол. : О. В. Черевко (голова) [та ін.]. с. 608-610.
Text
2021_rodzinkа-608-610.pdf Download (921kB) |
Резюме
Будь-яка бізнес-компанія, що займається виробництвом товарів чи благ, намагається зробити це виробництво якомога прибутковим. З проблемою мінімізації витрат мають справу, зокрема, виробники металевої тари циліндричної форми для консервованих продуктів. Таким чином, актуальною є задача відшукання оптимальних розмірів такої банки, за яких її виготовлення було б найбільш вигідним порівняно з банками інших розмірів, у відповідності до певних критеріїв. У курсі математичного аналізу класичною є задача про оптимальні розміри «теоретичної» консервної банки. Задача полягає в тому, щоб знайти такі розміри консервної банки циліндричної форми, за яких вона мала б задану місткість і при цьому витрати на матеріал (жерсть) були б мінімальними. «Теоретичність» банки полягає в тому, що витрати на закаточні шви, які виникають в процесі виготовлення банки, та на відходи при вирізанні заготовок, не враховуються. Розв’язком цієї задачі є банка, висота якої співпадає з діаметром основи (осьовий переріз банки є квадратом).
Тип елементу : | Стаття |
---|---|
Неконтрольовані ключові слова: | Математичний аналіз ; консервна банка ; банка циліндричної форми |
Теми: | Фізико-математичні науки |
Підрозділи: | Навчально-науковий інститут інформаційних та освітніх технологій |
Користувач, що депонує: | Наукова Бібліотека |
Дата внесення: | 07 Квіт 2023 08:22 |
Останні зміни: | 07 Квіт 2023 08:22 |
URI: | https://eprints.cdu.edu.ua/id/eprint/5439 |
Actions (login required)
Перегляд елементу |