Коваль, Р. П., Захарченко, М. В. (2021) Чайна церемонія в Китаї. Актуальні проблеми природничих і гуманітарних наук у дослідженнях молодих учених «Родзинка – 2021» : XXІIІ Всеукраїнська наукова конференція молодих учених / редкол. : О. В. Черевко (голова) [та ін.]. с. 54-55.
Text
2021_rodzinkа-54-55.pdf Download (726kB) |
Резюме
Чайне дійство – це тонка техніка роботи зі станом, яка вчить створювати правильне середовище – як внутрішнє, так і зовнішнє – досягаючи гармонії між ними. Церемонія приготування чаю є ритуальною формою, яка досі проводиться в країнах Східної Азії. В кожній країні є свої особливості приготування чаю, є свої традиції і цей процес проходить по-різному, але у всіх них одна мета – досягти гармонії людини з природою. Отже чай – це не просто напій, який допомагає втамувати спрагу, позбутися сонливості та наповнити організм. На своїй батьківщині він вважається «божественною блаженною росою», а церемонія його приготування – не просто мистецтво, а процес єднання душ. Чайна церемонія дарує спокій і щастя.
Тип елементу : | Стаття |
---|---|
Неконтрольовані ключові слова: | Чай ; чайне дійство ; чайна культура Китаю ; Гунфу-ча |
Теми: | Історичні науки |
Підрозділи: | Навчально-науковий інститут міжнародних відносин, історії та філософії |
Користувач, що депонує: | Наукова Бібліотека |
Дата внесення: | 07 Лют 2023 10:02 |
Останні зміни: | 07 Лют 2023 10:02 |
URI: | https://eprints.cdu.edu.ua/id/eprint/5099 |
Actions (login required)
Перегляд елементу |