Чабан, А. Ю. (2017) Страви як символ (з історії становлення системи харчування Середньої Наддніпрянщини). Український селянин : збірник наукових праць (№ 18). с. 117-123.
|
Text
Ukrsel_2017_18_22.pdf Download (588kB) | Перегляд |
Резюме
У запропонованій статті проаналізовано одну зі складових системи харчування жителів Середньої Наддніпрянщини – вживання обрядових страв, їх міфологізація. Становлення страв як символів складалося століттями на території середньої течії Дніпра, а також мало тут свої особливості, що пояснюється близькістю до Степу, дотриманням козацьких традицій та звичаїв. На жаль, сьогодні символічність страв поступово відходить у забуття. У процесі інтеграції у європейський цивілізаційний простір ця тенденція може прискоритися. Тому варто повертатися до витоків становлення української національної кухні, вживання обрядових страв календарних і родинних свят.
Тип елементу : | Стаття |
---|---|
Неконтрольовані ключові слова: | страви як символ ; звеличування хліба ; обрядові страви календарних свят ; трудова, родинна та поминальна обрядовість ; пісні страви |
Теми: | Історичні науки Кулінарія |
Підрозділи: | Навчально-науковий інститут міжнародних відносин, історії та філософії |
Користувач, що депонує: | Наукова Бібліотека |
Дата внесення: | 15 Трав 2020 06:24 |
Останні зміни: | 15 Трав 2020 08:20 |
URI: | https://eprints.cdu.edu.ua/id/eprint/2997 |
Actions (login required)
Перегляд елементу |