Господаренко, Г. М. and Любич, В. В. and Гавриленко, В. С. and Приходько, В. О. and Крикун, С. П. and Худолій, Л. В. and Товстенко, Я. Ю. (2024) Технологічні параметри формування якості зерна ячменю ярого голозерного. Збірник наукових праць Уманського національного університету садівництва, № 104 (Ч. 1). pp. 315-324.
|
Text
Гавриленко В.С. Технологічні параметри формування якості зерна ячменю ярого голозерного.pdf Download (974kB) |
Abstract
Наведено формування якості зерна ячменю ярого голозерного (вміст білка, вміст крохмалю, натура зерна) за тривалого застосування різних систем удобрення. У середньому за три роки проведення досліджень на ділянках без добрив вміст білка становить 15,5 % і підвищується в інших варіантах досліду залежно від доз, видів мінеральних добрив і їх поєднань на 1–10 %. При цьому застосування лише азотних добрив у дозі 35–70 кг/га д. р. сприяє підвищенню вмісту білка в зерні на 7–8 %. Внесення ж 70 кг/га азоту добрив на тлі P60K70 значно ефективніше і підвищує вміст білка на 10 %.
| Item Type: | Article |
|---|---|
| Uncontrolled Keywords: | ячмінь ярий голозерний ; вміст білка ; вміст крохмалю ; натура зерна ; системи удобрення |
| Subjects: | Сільське господарство Біологічні науки |
| Divisions: | Навчально-науковий інститут природничих та аграрних наук |
| Depositing User: | Наукова Бібліотека |
| Date Deposited: | 24 Feb 2025 11:58 |
| Last Modified: | 24 Feb 2025 12:01 |
| URI: | https://eprints.cdu.edu.ua/id/eprint/6855 |
Actions (login required)
![]() |
View Item |


