Прощаликіна, А. and Жуков, М. and Пекшев, Ю. and Руденко, В. (2023) Чинники формування конкурентних переваг біотехнологічних компаній. Вісник ЧНУ ім. Б. Хмельницького. Серія «Економічні науки», Т. 27 (№ 3-4). pp. 168-175. ISSN 2707-5036
Text
373-376-PB-168-175.pdf Download (775kB) |
Abstract
Узагальнено чинники, які сприяють формуванню конкурентних переваг біотехнологічних компаній. Здійснено класифікацію внутрішніх та зовнішніх чинників конкурентоспроможності біотехнологічних компаній. Обґрунтовано важливість забезпечення гнучкості управління конкурентоспроможністю у відповідь на ринкові виклики та нові можливості. Визначено, що умовою забезпечення конкурентоспроможності у біотехнологічному секторі є залучення та утримання висококваліфікованого персоналу, а також організаційний розвиток. Узагальнено особливості сучасних систем управління конкурентоспроможністю біотехнологічних компаній, складниками яких є створення ефективної системи управління інноваційним процесом, виважена продуктова політика, формування системи управління якістю, врахування стандартів і регуляторних вимог різних країн та регіонів, ефективна кадрова політика та дієва система мотивації, маркетингова політика, управління інтелектуальною власністю, екологічна стійкість, цифровізація, розвиток стратегічних партнерств, управління інтелектуальною власністю, розвиток міжнародної співпраці.
Item Type: | Article |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | Конкурентоспроможність ; біотехнологічна компанія ; біотехнологічний сектор ; біотехнології ; якість товару ; цифровізація ; управління ; ресурс ; інноваційна діяльність |
Subjects: | Економічні науки |
Divisions: | Навчально-науковий інститут економіки і права |
Depositing User: | Наукова Бібліотека |
Date Deposited: | 25 Jul 2024 11:43 |
Last Modified: | 25 Jul 2024 11:43 |
URI: | https://eprints.cdu.edu.ua/id/eprint/6441 |
Actions (login required)
View Item |