Яковенко, О. В. (2017) Основи забезпечення продовольчої безпеки України. Перспективи управлінської діяльності суб’єктів господарювання в контексті економічної безпеки : матеріали міжнародного форуму з безпеки, Черкаси, 25-27 травня 2017 р. pp. 42-44.
|
Text
forym2017-42-44.pdf Download (190kB) | Preview |
Abstract
Поняття «продовольча безпека» (foodsecurity) було введено в широкий ужиток на Всесвітній конференції з проблем продовольства, організованій Продовольчою і сільськогосподарською організацією ООН, що відбулася в 1974 році в Римі. В даний час під продовольчою безпекою, як правило, розуміють забезпечення всіх людей і соціальних груп населення тієї чи іншої країни світу фізичним і економічним доступом до безпечної, достатньої в кількісному і якісному відношенні їжі, необхідної для ведення активного і здорового життя. Таке визначення є досить близьким до визначення природних або демографічно-обумовлених потреб, однак залишає поза увагою питання про задоволення деградаційних-паразитичних потреб. До того ж, наведене визначення більш зміщене до завдань регулювання імпорту продукції.
Item Type: | Article |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | продовольча безпека України ; екологічне сільське господарство ; зовнішня торгівля сільськогосподарською продукцією |
Subjects: | Економічні науки |
Divisions: | Навчально-науковий інститут економіки і права |
Depositing User: | Наукова Бібліотека |
Date Deposited: | 07 May 2020 09:52 |
Last Modified: | 07 May 2020 09:52 |
URI: | https://eprints.cdu.edu.ua/id/eprint/2690 |
Actions (login required)
View Item |