Інституційний репозитарій Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

Технологічні параметри формування якості зерна ячменю ярого голозерного

Господаренко, Г. М., Любич, В. В., Гавриленко, В. С., Приходько, В. О., Крикун, С. П., Худолій, Л. В., Товстенко, Я. Ю. (2024) Технологічні параметри формування якості зерна ячменю ярого голозерного. Збірник наукових праць Уманського національного університету садівництва, № 104 (Ч. 1). с. 315-324.

[img] Text
Гавриленко В.С. Технологічні параметри формування якості зерна ячменю ярого голозерного.pdf

Download (974kB)

Резюме

Наведено формування якості зерна ячменю ярого голозерного (вміст білка, вміст крохмалю, натура зерна) за тривалого застосування різних систем удобрення. У середньому за три роки проведення досліджень на ділянках без добрив вміст білка становить 15,5 % і підвищується в інших варіантах досліду залежно від доз, видів мінеральних добрив і їх поєднань на 1–10 %. При цьому застосування лише азотних добрив у дозі 35–70 кг/га д. р. сприяє підвищенню вмісту білка в зерні на 7–8 %. Внесення ж 70 кг/га азоту добрив на тлі P60K70 значно ефективніше і підвищує вміст білка на 10 %.

Тип елементу : Стаття
Неконтрольовані ключові слова: ячмінь ярий голозерний ; вміст білка ; вміст крохмалю ; натура зерна ; системи удобрення
Теми: Сільське господарство
Біологічні науки
Підрозділи: Навчально-науковий інститут природничих та аграрних наук
Користувач, що депонує: Наукова Бібліотека
Дата внесення: 24 Лют 2025 11:58
Останні зміни: 24 Лют 2025 12:01
URI: https://eprints.cdu.edu.ua/id/eprint/6855

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу