Господаренко, Г. М., Любич, В. В., Гавриленко, В. С., Приходько, В. О., Крикун, С. П., Худолій, Л. В., Товстенко, Я. Ю. (2024) Технологічні параметри формування якості зерна ячменю ярого голозерного. Збірник наукових праць Уманського національного університету садівництва, № 104 (Ч. 1). с. 315-324.
![]() |
Text
Гавриленко В.С. Технологічні параметри формування якості зерна ячменю ярого голозерного.pdf Download (974kB) |
Резюме
Наведено формування якості зерна ячменю ярого голозерного (вміст білка, вміст крохмалю, натура зерна) за тривалого застосування різних систем удобрення. У середньому за три роки проведення досліджень на ділянках без добрив вміст білка становить 15,5 % і підвищується в інших варіантах досліду залежно від доз, видів мінеральних добрив і їх поєднань на 1–10 %. При цьому застосування лише азотних добрив у дозі 35–70 кг/га д. р. сприяє підвищенню вмісту білка в зерні на 7–8 %. Внесення ж 70 кг/га азоту добрив на тлі P60K70 значно ефективніше і підвищує вміст білка на 10 %.
Тип елементу : | Стаття |
---|---|
Неконтрольовані ключові слова: | ячмінь ярий голозерний ; вміст білка ; вміст крохмалю ; натура зерна ; системи удобрення |
Теми: | Сільське господарство Біологічні науки |
Підрозділи: | Навчально-науковий інститут природничих та аграрних наук |
Користувач, що депонує: | Наукова Бібліотека |
Дата внесення: | 24 Лют 2025 11:58 |
Останні зміни: | 24 Лют 2025 12:01 |
URI: | https://eprints.cdu.edu.ua/id/eprint/6855 |
Actions (login required)
![]() |
Перегляд елементу |