Прощаликіна, А., Жуков, М., Пекшев, Ю., Руденко, В. (2023) Чинники формування конкурентних переваг біотехнологічних компаній. Вісник ЧНУ ім. Б. Хмельницького. Серія «Економічні науки», Т. 27 (№ 3-4). с. 168-175. ISSN 2707-5036
|
Text
373-376-PB-168-175.pdf Download (775kB) |
Резюме
Узагальнено чинники, які сприяють формуванню конкурентних переваг біотехнологічних компаній. Здійснено класифікацію внутрішніх та зовнішніх чинників конкурентоспроможності біотехнологічних компаній. Обґрунтовано важливість забезпечення гнучкості управління конкурентоспроможністю у відповідь на ринкові виклики та нові можливості. Визначено, що умовою забезпечення конкурентоспроможності у біотехнологічному секторі є залучення та утримання висококваліфікованого персоналу, а також організаційний розвиток. Узагальнено особливості сучасних систем управління конкурентоспроможністю біотехнологічних компаній, складниками яких є створення ефективної системи управління інноваційним процесом, виважена продуктова політика, формування системи управління якістю, врахування стандартів і регуляторних вимог різних країн та регіонів, ефективна кадрова політика та дієва система мотивації, маркетингова політика, управління інтелектуальною власністю, екологічна стійкість, цифровізація, розвиток стратегічних партнерств, управління інтелектуальною власністю, розвиток міжнародної співпраці.
| Тип елементу : | Стаття |
|---|---|
| Неконтрольовані ключові слова: | Конкурентоспроможність ; біотехнологічна компанія ; біотехнологічний сектор ; біотехнології ; якість товару ; цифровізація ; управління ; ресурс ; інноваційна діяльність |
| Теми: | Економічні науки |
| Підрозділи: | Навчально-науковий інститут економіки і права |
| Користувач, що депонує: | Наукова Бібліотека |
| Дата внесення: | 25 Лип 2024 11:43 |
| Останні зміни: | 25 Лип 2024 11:43 |
| URI: | https://eprints.cdu.edu.ua/id/eprint/6441 |
Actions (login required)
![]() |
Перегляд елементу |




