Герасименко, О. М. (2019) Ідентифікація ключових ризиків в діяльності підприємства з вироблення солоду: джерела ризику, ризикові події, заходи контрою. Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія Економічні науки (№ 3). с. 134-139.
Text
visnik_2019-3_134-139.pdf Download (758kB) |
Резюме
В умовах складної економічної та геополітичної ситуації в країні існує гостра необхідність управління ризиками задля стабільного стану економічної безпеки господарюючого суб’єкта. Ризик-орієнтований підхід до управління у процесі забезпечення економічної безпеки дає можливість підтримки стабільного фінансово-економічного стану підприємства в умовах невизначеності середовища функціонування. У статті автором досліджено процес ідентифікації ризиків підприємства на прикладі товариства з вироблення солоду. Ідентифікація ризиків є першим та найважливішим етапом у ланцюжку управління ризиком. На прикладі типового підприємства пивоварної галузі ідентифікуються та аналізуються активи, що є основною цінністю підприємства й водночас можуть нести собою ряд латентних ризиків. Проілюстровано використання методу НАССР для ідентифікації ризику, визначення наслідків та для оцінювання ризику на типовому підприємстві з вироблення солоду, що є законодавчою вимогою для підприємств харчової промисловості. На основі аналізу та ідентифікації сформовано перелік ризиків характерних для підприємства з виробництва солоду.
Тип елементу : | Стаття |
---|---|
Неконтрольовані ключові слова: | ідентифікація джерел ризику ; управління ризиками ; ризик-орієнтований підхід ; ризикові події ; критична контрольна точка |
Теми: | Економічні науки |
Підрозділи: | Навчально-науковий інститут економіки і права |
Користувач, що депонує: | Наукова Бібліотека |
Дата внесення: | 17 Вер 2020 13:27 |
Останні зміни: | 17 Вер 2020 13:27 |
URI: | https://eprints.cdu.edu.ua/id/eprint/4016 |
Actions (login required)
Перегляд елементу |