Інституційний репозитарій Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

Основи забезпечення продовольчої безпеки України

Яковенко, О. В. (2017) Основи забезпечення продовольчої безпеки України. Перспективи управлінської діяльності суб’єктів господарювання в контексті економічної безпеки : матеріали міжнародного форуму з безпеки, Черкаси, 25-27 травня 2017 р. с. 42-44.

[img]
Перегляд
Text
forym2017-42-44.pdf

Download (190kB) | Перегляд

Резюме

Поняття «продовольча безпека» (foodsecurity) було введено в широкий ужиток на Всесвітній конференції з проблем продовольства, організованій Продовольчою і сільськогосподарською організацією ООН, що відбулася в 1974 році в Римі. В даний час під продовольчою безпекою, як правило, розуміють забезпечення всіх людей і соціальних груп населення тієї чи іншої країни світу фізичним і економічним доступом до безпечної, достатньої в кількісному і якісному відношенні їжі, необхідної для ведення активного і здорового життя. Таке визначення є досить близьким до визначення природних або демографічно-обумовлених потреб, однак залишає поза увагою питання про задоволення деградаційних-паразитичних потреб. До того ж, наведене визначення більш зміщене до завдань регулювання імпорту продукції.

Тип елементу : Стаття
Неконтрольовані ключові слова: продовольча безпека України ; екологічне сільське господарство ; зовнішня торгівля сільськогосподарською продукцією
Теми: Економічні науки
Підрозділи: Навчально-науковий інститут економіки і права
Користувач, що депонує: Наукова Бібліотека
Дата внесення: 07 Трав 2020 09:52
Останні зміни: 07 Трав 2020 09:52
URI: https://eprints.cdu.edu.ua/id/eprint/2690

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу