Яковенко, О. В. (2017) Основи забезпечення продовольчої безпеки України. Перспективи управлінської діяльності суб’єктів господарювання в контексті економічної безпеки : матеріали міжнародного форуму з безпеки, Черкаси, 25-27 травня 2017 р. с. 42-44.
|
Text
forym2017-42-44.pdf Download (190kB) | Перегляд |
Резюме
Поняття «продовольча безпека» (foodsecurity) було введено в широкий ужиток на Всесвітній конференції з проблем продовольства, організованій Продовольчою і сільськогосподарською організацією ООН, що відбулася в 1974 році в Римі. В даний час під продовольчою безпекою, як правило, розуміють забезпечення всіх людей і соціальних груп населення тієї чи іншої країни світу фізичним і економічним доступом до безпечної, достатньої в кількісному і якісному відношенні їжі, необхідної для ведення активного і здорового життя. Таке визначення є досить близьким до визначення природних або демографічно-обумовлених потреб, однак залишає поза увагою питання про задоволення деградаційних-паразитичних потреб. До того ж, наведене визначення більш зміщене до завдань регулювання імпорту продукції.
Тип елементу : | Стаття |
---|---|
Неконтрольовані ключові слова: | продовольча безпека України ; екологічне сільське господарство ; зовнішня торгівля сільськогосподарською продукцією |
Теми: | Економічні науки |
Підрозділи: | Навчально-науковий інститут економіки і права |
Користувач, що депонує: | Наукова Бібліотека |
Дата внесення: | 07 Трав 2020 09:52 |
Останні зміни: | 07 Трав 2020 09:52 |
URI: | https://eprints.cdu.edu.ua/id/eprint/2690 |
Actions (login required)
Перегляд елементу |